1. GetDataBack – Runtime software:
  Az ingyenese letölthető próbaverzió megmutatja a winchesteren vagy memória kártyán a véletlenül letörölt fájlokat, illetve sérült lemezen lévő adatainkat is képes nagyon hatékonyan vissza varázsolni. De a teljes adatállomány lementéséhez már csak a megvásárolt verzióval jutunk hozzá, amelynek ára 79USD. https://www.runtime.org/hungarian/index.html
 1. RECUVA - Piriform Ltd
  Az egyik legkönnyebben kezelhető adatmentő szoftver, ami sok rendkívül fejlett funkciót is tartalmaz! A program alkalmas sérült merevlemezek, memória kártyák és DVD lemezek adatainak vissza állítására épp úgy, mint IPod vagy macintosh számítógép adatainak mentésére is.
  https://www.piriform.com/recuva
   
 2. Wondershare Data Recovery - Wondershare™
  Ez a szoftver egy igazi „kínai bozótharcos” az adatmentő szoftverek piacán. Szinte mindenre felkészített és agyafúrt program. Alkalmas elveszett fájlok és törölt partíciós táblák visszaállítására, de akár végső megoldásként egy nyers könyvtár szerkezet (raw file recovery) előállítására is. Utóbbira akkor kerülhet sor, ha a könyvtár struktúrát leíró adatbázis, vagyis a partíciós tábla is sérült.
  http://www.wondershare.net/data-recovery/
   
 3.  Disk Drill – 508 Software
  Az Atlantában székelő szoftver cég törekedett az egyszerű designra, valamint a könnyen átlátható kezelő felületre és arra, hogy a lehető leghatékonyabb állítsa vissza a törölt fájlokat. Sérült lemezeknél vagy memória és flash kártyáknál nem alkalmazható, ilyen eszközökről nem tud adatot visszaállítani, de nem is ez a dolga. A program gyakorlatilag bármilyen fájlrendszert ismer, így képes a FATexFATNTFS, HFS+, és az EXT2/3/4 –típusú partíciókról is vissza hozni az elveszett adatokat.
  http://www.cleverfiles.com/disk-drill-windows.html
 1. Active Partition Recovery - LSoft Technologie
  Ez a program a „három az egyben” funkciót valósítója meg, ami alkalmas törölt fájlok vissza állítására memória kártyáról vagy merevlemezről. Funkcionalitása az alábbiakból áll:
  - partíciós tábla szerkesztő (Active Disk Editor),
  - sérült vagy törölt fájlok vissza állítása (Active File Recovery),
  - törölt partíciós tábla visszaállítására is alkalmas (Active Partition Recovery)

A program indulása után gyorsan felméri a sérüléseket, feltérképezi és lista készül a törölt fájlokról. A listából kiválasztott törölt fájlokat épségben visszaállíthatjuk egy másik fizikai adathordozó tetszőleges mappájába.
http://www.partition-recovery.com/